Wakacyjne podróże to czas doświadczania klimatu danego miejsca, w tym smakowania różnorodnych potraw i produktów. Pełną smaków wyprawę po kulinarnej mapie Polski będzie można odbyć podczas Jarmarku Regionalnego organizowanego w Porcie Łódź w dniach 9-12 lipca.
Od najbliższego czwartku do niedzieli Goście Portu Łódź będą mogli odwiedzić kolejny Jarmark Regionalny, na którym będą mogli zakupić nieprzetworzoną żywność. W lipcu producenci zaprezentują produkty lokalne takie jak sery, miody oraz tradycyjnie wypiekane pieczywo. Obok rodzimej żywności, na jarmarku spróbujemy także smaków pochodzących z różnych regionów świata, m. in. hiszpańskich oliwek, greckiej chałwy czy przypraw, które zagościły u nas na stałe i są często wykorzystywane w polskiej kuchni.
- Wakacje to czas podróży, także tych kulinarnych dlatego podczas najbliższego Jarmarku postanowiliśmy zapewnić naszym Klientom możliwość posmakowania wakacyjnych polskich potraw, jak również tych z różnych zakątków świata – mówi Emilia Lange – Cichocka, menadżer marketingu Port Łódź.
Cykliczne Jarmarki Regionalne to doskonała okazja by poznać walory smakowe i zdrowotne rozmaitych produktów, a także dowiedzieć się więcej o procesie ich powstawania. Na Jarmark Regionalny zapraszamy w dniach 9 – 12 lipca (od czwartku do niedzieli). Stoiska wystawców będą zlokalizowane w Atrium w pobliżu sklepu IKEA.
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/smaki-lata-w-porcie-lodz